sunnuntai 18. syyskuuta 2011

KREIKKAA, HYLLYAHOA JA SIXPÄCKIÄ!

Kesätauon jälkeen palailen blogipalstoille. Kun tulee paljon kirjoitettua, niin silloin on tärkeää, että välillä ei kirjoita mitään. Näin pyrin kesällä tekemään. Eduskuntavaalien ja hallitusneuvottelujen jälkeen muutenkin kirjoitustauko teki hyvää. No ei se pelkästään kirjoitustaukoa ollut, sillä uusi kirja on jo työn alla. Kuitenkin taisi olla Erno Paasilinna, joka sanoi, että "kirjailijalla parasta aikaa on se, kun ei kirjoita".

Kesän lopulla oli puoluekokous Kokkolassa. Sain valtakirjan jatkaa puolueen 1. varapuheenjohtajana. Siitä on kiitollinen. Politiikassa ollaan vain muiden lähettämänä ja tässä tehtävässä seuraavat kaksi vuotta. STT:n nuori toimittaja uutisoi valintani, että nousin 2. varapuheenjohtajan paikalta ykköseksi, vaikka olin vaalivaliokunnan kakkosehdokas. En kuitenkaan korjannut tuota virhettä, koska se antoi sellaisen kuvan, että poliittinen urani on nousussa. Jos STT kirjoittaa, että poliittinen urasi on nousussa, älä vain mene korjaamaan sitä.

Poliittista syksyä on leimannut sixpäck-hallituksen alkukivut, Kreikan talous ja Halla-ahon muuttuminen Hylly-ahoksi kahdeksi viikoksi. Luulen, että hallitustaipaleen alussa kaikilla kuudella puolueella on halu pysyä ruodussa ja tehdä töitä isänmaan hyväksi. Kreikan esimerkki on liian raju valtiosta, jossa talouspolitiikka on ollut vähän kesäterässä. Halla-ahosta Hylly-ahoksi taas kertoo, miten pienikin "väärin sanottu" lause saa melkoiset mittasuhteet. Syksyn jatkuessa saamme esille myös muita aiheita.