tiistai 11. tammikuuta 2011

KÄVIN MIKKELISSÄ

Kävin Mikkelissä. Savonlinnan ja Mikkelin välillä on joskus sellaista kissanhännänvetoa, jota en ymmärrä. Mutta kyllä Mikkelissä uskaltaa käydä. Mukavia ihmisiä. Tällä kertaa olin nuorten aikuisten illassa puhumassa. Aiheeksi oli annettu "Kristittynä yhteiskunnassa". Haastava aihe. Paikalla olleet kuuntelivat tarkasti ja innostuivat keskustelemaan. Sen huomasi, että ihmiset pohtii syvällisiä asioita. Maailman menoa, kirkon tilannetta, piispojen lausuntoja ja kaikkea muuta. Myös politiikkaa.

Politiikassa mannerlaatat liikkuvat. Kolmen suuren puolueen kannatusta on syöty. Perussuomalaiset jyrää gallupeissa. Muut yrittävät pitää pintansa gallup-lukujen välillä vaihdellessa. Mutta todellinen valta on kansalla. Tarja Halosen mukaan "Valta on lainassa". Keväällä kansa lainaa sitä taas neljäksi vuodeksi kahdellesadalle. Kolmisenkymmentä luopuu sitä ennen. Vielä enemmän on niitä, jotka luopuvat, kun laitetaan luopumaan.

Mutta yksi asia näyttää selvältä. Näistä vaaleista on tulossa arvovaalit. Sen huomaa ihmisten kysymyksistä. Nyt kysytään, mitkä arvot meitä ohjaa. Silloinkin, kun pitää tehdä vaikeita päätöksiä. Pitää myös leikata. Hyväosaisilta saa ottaa enemmän. Verotuksen painopiste haittaveroihin ja kulutukseen. Sitä verotetaan vähemmän, mikä on ihmiselle välttämätöntä. Köyhältä ei oteta. Vaan otetaan rikkailta ja annetaan köyhälle. Se vaatii arvovalintoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti