lauantai 22. tammikuuta 2011

VERRYTTELYÄ VAALIKENTÄLLÄ

Vaikka vaaleihin on aikaa lähes kolme kuukautta, valmistelut on pitkällä. Kampanjaa suunnitellaan ja tilaisuuksia järjestellään. Se on hyvä, koska vaaliviikot lopussa ovat niin tiiviitä, että mitä paremmin valmisteltu, sen parempi kampanja.
Olin eilen ja tänään Mikkelissä ja Pieksämäellä Prisman ja S-Marketin edustalla tapaamassa ihmisiä. Perjantai-ilta ja lauantai-aamu ovat hyviä tilanteita tavata ihmisiä. Osa oli tullut paikalle vartavasten nähtyään mainoksen ja ilmoituksen.

Parasta näissä on suora kontakti kansaan. Suora yhteys ihmisiin. Jos kansanedustaja aikoo olla kansan edustaja, on hyvä tuntea kansa jota edustaa. Ihmisten aiheet nousevat omasta elämänpiiristä. Yksi kehoitti muistamaan maaseudun asioita. Toinen kertoi, että kristilliset arvot ovat hänelle tärkeitä. Kolmas toivoi kannanottoa yrittäjyyspolitiikkaan. Kaikki tärkeitä aiheita.

Muutamat olivat pettyneet harjoitettuun politiikkaan. Osa spekuloi tulevalla vaalituloksella. Joku sanoi, että nyt teillä on loistava mahdollisuus saada paikka. Toinen väitti, että mitään paikkaa ei tule. Annetaan kansan päättää, äänestää ja odotellaan tulosta. Mutta sitä ennen on vaalikampanja. Yhden aiheen aion ottaa esille. Sen yksi nuori toi selvästi esille. Yrittäjien asema.

Maassamme on nyt tilanne, jossa työllisyys ja yrittäjyys on otettava vahvasti esille. Puolueemme ohjelma kysyy "mistä töitä?" Sitä kysyy kymmenet tuhannet nuoret ja vanhemmat. Siksi yrittäjyyden esteitä tulee poistaa kaikella tavalla. Tuottavuutta on parannettava. Pienyrittäjien verotuksen epäkohtiin tulee puuttua. Myös maahanmuuton tulee olla hallittua, inhimillistä ja myös työllisyyteen tähtäävää.

Illalla kävin hiihtämässä ja tapasin toisen kansanedustajaehdokkaan toisesta puolueesta. Hänellä on poliittista kokemusta enemmän kuin minulla. Hyvässä hengessä hiihdimme yhden kierroksen ja "sparrasimme" toisiamme tulevaan vaalitaistoon. Sukset luisti molemmilla. Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti